Актуелно

UPRAVLJANJE KVALITETOM TROPSKOG VOĆA U TOKU SKLADIŠTENJA – dr Sonja Veljović

Dr Sonja Veljović je predavanjem Upravljanje kvalitetom tropskog voća u toku skladištenja  izložila osnovne karakteristike tropskog voća (banana, limuna i pomorandži) i metode za očuvanje njihovog kvaliteta. Učesnici Kursa su upoznati sa različitim vrstama banana, kao i njihovim najvećim svetskim…

Више информацијаUPRAVLJANJE KVALITETOM TROPSKOG VOĆA U TOKU SKLADIŠTENJA – dr Sonja Veljović

ZNAČAJ USLOVA I NAČINA PROIZVODNJE NA KVALITET POVRĆA – prof. dr Đorđe Moravčević

Predavanjem Značaj uslova i načina proizvodnje na kvalitet povrća prof. dr Đorđe Moravčević je ukazao na značaj povrća u ishrani, specifičnosti proizvodnje povrća, centre porekla, uslove uspevanja, razmnožavanja, proizvodnje rasada, sistema proizvodnje, opšte i specifične agrotehničke mere, vreme i način…

Више информацијаZNAČAJ USLOVA I NAČINA PROIZVODNJE NA KVALITET POVRĆA – prof. dr Đorđe Moravčević

TEHNOLOGIJA ČUVANJA VOĆA I POVRĆA POSLE BERBE: pregled tema i aktuelni trendovi – dr Mile Veljović

Predavanje Tehnologija čuvanja voća i povrća posle berbe: pregled i aktuelni trendovi koje je održao dr Mile Veljović odnosilo se na osnovne ciljeve i zadatke tehnologija koje se primenjuju za čuvanje voća i povrća u svežem stanju. Predstavljen je i…

Више информацијаTEHNOLOGIJA ČUVANJA VOĆA I POVRĆA POSLE BERBE: pregled tema i aktuelni trendovi – dr Mile Veljović

SISTEMI ČUVANJA: SAVREMENI TRENDOVI I NAPREDNE TEHNOLOGIJE – prof. dr Olivera Ećim Đurić

Predavanjem Sistemi čuvanja: savremeni trendovi i napredne tehnologije prof. dr Olivera Ećim Đurić ukazala je na tradicionalne sisteme skladištenja i mogućnosti njihove preadapatcije kako bi se obezbedili minimalni uslovi za kvalitetno čuvanje. U cilju praćenja savremenih tehnika i tehnologija skladištenja…

Више информацијаSISTEMI ČUVANJA: SAVREMENI TRENDOVI I NAPREDNE TEHNOLOGIJE – prof. dr Olivera Ećim Đurić

BIOLOGIJA VOĆA I POVRĆA POSLE BERBE I NJIHOVE NUTRITIVNE KARAKTERISTIKE – prof. dr Zora Dajić Stevanović

Predavanje Biologija voća i povrća posle berbe i njihove nutritivne karakteristike, koje je održala prof. dr Zora Dajić Stevanović, odnosilo se na osnovne biološke fenomene voća i povrća posle berbe, kao i efekte bioloških procesa na njihov kvalitet, pri čemu…

Више информацијаBIOLOGIJA VOĆA I POVRĆA POSLE BERBE I NJIHOVE NUTRITIVNE KARAKTERISTIKE – prof. dr Zora Dajić Stevanović