UPRAVLJANJE KVALITETOM TROPSKOG VOĆA U TOKU SKLADIŠTENJA – dr Sonja Veljović

Facebook Instagram Google+ Twitter

Dr Sonja Veljović je predavanjem Upravljanje kvalitetom tropskog voća u toku skladištenja  izložila osnovne karakteristike tropskog voća (banana, limuna i pomorandži) i metode za očuvanje njihovog kvaliteta. Učesnici Kursa su upoznati sa različitim vrstama banana, kao i njihovim najvećim svetskim izvoznicima; opimalnim vremenom za branje banana; metodama za čuvanje nakon branja; procesima za dozrevanje banana, faktorima koji utiču na process dozrevanja; procesom disanja banana; hemijskim promena tokom zrenja; uticajem temperature skladištenja na kvalitet banana. Takođe su upoznati i sa različitim sortama pomorandži i limuna, kao i njihovim najvećim izvoznicima; metodom razzelenjavanja; kao i patogenima Penicillum intalicum i P. expansum kao najvažnijim izazivačima trunjenja.

 

Preuzmi prezentaciju:

Upravljanje kvalitetom tropskog voća u toku skladištenja

Galerija fotografija: