Актуелно

PARADAJZ, PAPRIKA I LISNATO POVRĆE – prof. dr Đorđe Moravčević

Predavanjem Paradajz, paprika i lisnato povrće obrađne se sledeće vrste: paradajz, paprika, salata, spanać i rukola. Učesnici su upoznati sa osnovnim hemijskim osobenostima jestivih organa, uslovima uspevanja, sortimentom, opštim i specifičnim agrotehničkim merama, načinima ubiranja, manipulacije proizvodom posle berbe, kao i…

Више информацијаPARADAJZ, PAPRIKA I LISNATO POVRĆE – prof. dr Đorđe Moravčević

BERBA I ČUVANJE JABUČASTOG I KOŠTIČAVOG VOĆA – prof. dr Dragan Radivojević

Predavanje Berba i čuvanje jabučastog i koštičavog voća prof. dr Dragana Radivojevića obuhvatilo je određivanje optimalnog momenta berbe jabučastog i koštičavog voća; berbu voća (izbor ambalaže za berbu, načine izvođenja, kontrolu kvaliteta berbe); manipulaciju sa ubranim voćem od berbe do…

Више информацијаBERBA I ČUVANJE JABUČASTOG I KOŠTIČAVOG VOĆA – prof. dr Dragan Radivojević

LUKOVIČASTO I KORENASTO-KRTOLASTO POVRĆE – prof. dr Đorđe Moravčević

U predavanju Lukovičasto i korenasto-krtolasto povrće prof. dr Đorđa Moravčevića obrađene se sledeće vrste: crni luk, beli luk, krompir, mrkva i cvekla. Učesnike je upoznao sa osnovnim hemijskim osobenostima jestivih organa, uslovima uspevanja, sortimentom, opštim i specifičnim agrotehničkim merama, načinima…

Више информацијаLUKOVIČASTO I KORENASTO-KRTOLASTO POVRĆE – prof. dr Đorđe Moravčević

UPRAVLJANJE KVALITETOM JAGODASTOG VOĆA U TOKU SKLADIŠTENJA – prof. dr Jasminka Milivojević

Predavanje Upravljanje kvalitetom jagodastog voća u toku skladištenja prof. dr Jasminke Milivojević sadržalo je upoznavanje sa faktorima koji utiču na kvalitet plodova pre, u toku i posle berbe, sa posebnim akcentom na različite načine i uslove skladištenja u cilju što…

Више информацијаUPRAVLJANJE KVALITETOM JAGODASTOG VOĆA U TOKU SKLADIŠTENJA – prof. dr Jasminka Milivojević