САВРЕМЕНИ ПОСТУПЦИ ПАКОВАЊА - проф. др Тања Петровић

Проф. др Тања Петровић је предавањем Савремени поступци паковања упознала учеснике Курса са функцијама амбалаже и основним разлозима који подстичу увођење иновација у паковању прехрамбених производа. Предавањем су обухваћени и тренутно стање у области паковања воћа и поврћа после бербе; тржиште воћа и поврћа и трендови у припреми воћа за тржиште; паковање воћа и поврћа у модификованој атмосфрери гасова – пасивна и активна модификација атмоспхере; трендови у развоју амбалажних материјала за паковање воћа и поврћа, као и трендови у развоју активне амбалаже за њихово паковање; могућности примене интелигентног паковања за паковање воћа и поврћа и примена биоматеријала и јестивих филмова и превлака за паковање воћа и поврћа.