ГРУПНИ РАД / ПРАКТИЧНЕ ВЕЖБЕ
Са проф. др Тањом Петровић, проф. др Ђорђем Моравчевићем и проф. др Драганом Радивојевићем учесници Курса су активно учествовали у практичној примени стечених знања, уз одговарајуће вежбе. Практичне вежбе су, између осталог, укључивале:
– Оцену сензорних особина и зрелости плодова јабуке и крушке (одређивање чврстоће плодова јабуке и крушке, одређивање садржаја растворљиве суве материје у плоду јабуке и крушке, одређиваwе садржаја скроба у плоду јабуке);
– Оцену ефеката чување воћа и поврћа у различитој амбалажи и при различитој температури;
– Сензорну анализа (изглед, боја, мирис, укус);
– Анализу зрелости воћа и поврћа и складиштење под различитом температуром и у различитој амбалажи са следећим варијаблама (тежина, боја температура плода, тврдоћа, шећер).
Галерија фотографија:
Групни рад/практичне вежбе – проф. др Драган Радивојевић
Групни рад/практичне вежбе – проф. др Ђорђе Моравчевић
Групни рад/практичне вежбе – проф. др Тања Петровић