Kurs SAVREMENI PRISTUPI PROIZVODNJI VINA SA PEČATOM TERROIR-a
AgroNET – Centar za obrazovanje i istraživanja Vas poziva na drugi po redu stručni kurs
„Savremeni pristupi proizvodnji vina sa pečatom terroir-a”
koji će se održati od 07. do 09. oktobra 2021. godine, u hotelu Sunce u Sokobanji
Polaznici Kursa će imati priliku da se upoznaju sa najnovijim naučnim i tehnološkim saznanjima iz oblasti vinogradarstva i vinarstva sa posebnim osvrtom na strategije usmerene na adaptaciju na klimatske promene; karakteristikama proizvodnje terroir vina na primeru sorte Kaberne Sovinjon; tehnologijama i mogućnostima preciznog vinogradarstva; enološkim praksama za bela i crvena vina visokog kvaliteta, kao i strategijama prodaje i izvoza vina na međunarodno tržište.
Stručni predavači iz oblasti vinogradarstva i marketinga:
- dr Slavica Todić, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu
- dr Kaan Kurtural, UC Davis Department for Viticulture and Enology
- dr Miroslav Nikolić, Centar za multidisciplinarna istraživanja, Univerzitet u Beogradu
- dr Miloš Pajić, Poljoprivredni fakultet, Univerzitet u Beogradu
- dr Srdjan Tadić, Atfield Technologies doo
- Kristina Lukić, enolog
- dr Guilherme Martins, Bordeaux Science Agro
- Saša Špiranec, medjunarodni vinski sudija i vinski kritičar
- Dušan Vranić, sommelier i medjunarodni vinski sudija
Kroz predavanja, radionice, primere dobre prakse i interaktivnu diskusiju, bavićemo se temama:
Izazovi u vinogradu i proizvodnji grožđa u uslovima klimatskih promena
Proizvodnja vinskih sorti grožđa u Kaliforniji sa posebnim osvrtom na sortu Kaberne Sovinjon
Bolesti drveta – filoksera 21. veka: prevencija, simptomi, mere i kontrola bolesti
Primena precizne poljoprivrede u savremenom vinogradarstvu
Enološki postupci u proizvodnji kvalitetnih belih vina. Šardone između Starog i Novog sveta
Enološke prakse za proizvodnju kvalitetnih crvenih vina sa posvrtom na proizvodnju Kaberne Sovinjona u Bordou
Prodaja i izvoz vina – iskustva iz regiona
Masterclass – Kaberne Sovinjon na putu oko sveta
Praktični deo kursa održaće se u vinogradima Knjaževačkog vinogorja.
Kurs je namenjen vinogradarima, vinarima, vlasnicima vinarija i konsultantima.
Registracija je obavezna, a broj učesnika je ograničen na 30 polaznika.
Kotizacija iznosi 6.000 dinara za sva tri dana.
Za vreme trajanja kursa, učesnicima su obezbeđeni osveženje, ručak i večera.
Napomena: troškovi puta i smeštaja nisu uključeni u cenu kursa.
Krajnji rok za prijavu je 01. oktobar 2021. godine. Detaljan program biće poslat registrovanim učesnicima pre početka kursa.
Kurs se održava uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.
Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem imejl-adrese kurszavinare@gmail.com ili telefonom na 063/343-346.
Radujemo se Vašem dolasku!