Курс САВРЕМЕНИ ПРИСТУПИ ПРОИЗВОДЊИ ВИНА СА ПЕЧАТОМ ТЕРРОИР-а

АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања Вас позива на други по реду стручни курс

„Савремени приступи производњи вина са печатом терроир-а”

који ће се одржати од 07. до 09. октобра 2021. године, у хотелу Сунце у Сокобањи

Полазници Курса ће имати прилику да се упознају са најновијим научним и технолошким сазнањима из области виноградарства и винарства са посебним освртом на стратегије усмерене на адаптацију на климатске промене; карактеристикама производње терроир вина на примеру сорте Каберне Совињон; технологијама и могућностима прецизног виноградарства; енолошким праксама за бела и црвена вина високог квалитета, као и стратегијама продаје и извоза вина на међународно тржиште.

Стручни предавачи из области виноградарства и маркетинга:

  • др Славица Тодић, Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду
  • др Каан Куртурал, УЦ Давис Департмент фор Витицултуре анд Енологy
  • др Мирослав Николић, Центар за мултидисциплинарна истраживања, Универзитет у Београду
  • др Милош Пајић, Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду
  • др Срдјан Тадић, Атфиелд Тецхнологиес доо
  • Кристина Лукић, енолог
  • др Гуилхерме Мартинс, Бордеауx Сциенце Агро
  • Саша Шпиранец, медјународни вински судија и вински критичар
  • Душан Вранић, соммелиер и медјународни вински судија

Кроз предавања, радионице, примере добре праксе и интерактивну дискусију, бавићемо се темама:

Изазови у винограду и производњи грожђа у условима климатских промена
Производња винских сорти грожђа у Калифорнији са посебним освртом на сорту Каберне Совињон
Болести дрвета – филоксера 21. века: превенција, симптоми, мере и контрола болести
Примена прецизне пољопривреде у савременом виноградарству
Енолошки поступци у производњи квалитетних белих вина. Шардоне између Старог и Новог света
Енолошке праксе за производњу квалитетних црвених вина са посвртом на производњу Каберне Совињона у Бордоу
Продаја и извоз вина – искуства из региона
Мастерцласс – Каберне Совињон на путу око света

Практични део курса одржаће се у виноградима Књажевачког виногорја.
Курс је намењен виноградарима, винарима, власницима винарија и консултантима.

Регистрација је обавезна, а број учесника је ограничен на 30 полазника.
Котизација износи 6.000 динара за сва три дана.

За време трајања курса, учесницима су обезбеђени освежење, ручак и вечера.
Напомена: трошкови пута и смештаја нису укључени у цену курса.

Крајњи рок за пријаву је 01. октобар 2021. године. Детаљан програм биће послат регистрованим учесницима пре почетка курса.

Курс се одржава уз подршку УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду.
За сва додатна питања можете нам се обратити путем имејл-адресе kurszavinare@gmail.com или телефоном на 063/343-346.

Радујемо се Вашем доласку!