Чување производа после бербе

Зашто је поврће и воће значајно за исхрану, које су основе чувања воћа и поврћа после бербе, шта су то постхарвест технологије, који системи подхладе и услови чувања се препоручују за различите врсте поврћа и воћа, као и како управљати квалитетом током производње, паковања и складиштења су изазови на које ћете добити одговоре у презентацијама на овој страници. О значају температуре одговоре даје презентација проф. Elzabeth Mitcham са Универзитета Калифорнија Davis, а од наштих стручњака можете сазнати о утицају етилена у процесима зрења и дозревања, индикаторима сазревања и зрелости, параметрима за чување воћа и поврћа, превенцији и контроли болести после бербе, савременим паковањима и безбедности хране.

Bezbednost hrane, standardi, propisi_Nada Smigic.pdf

Etilen u procesima zrenja i dozrevanja_Sonja Veljović.pdf

Importance of Temperature Management 2019_E.Mitcham_ENG.pdf

Indikatori sazrevanja i zrelosti_Mile Veljovic.pdf

Osnove cuvanja voca i povrca_Milica Stojanovic.pdf

Parametri cuvanja svezeg voca i povrca i uslovi u objektu_OliveraEcimDjuric.pdf

Postharvest tehnologija – stanje i trendovi_Mile veljovic.pdf

Prevencija i kontrola bolesti posle berbe_I.Vico-N.Duduk.pdf

Savremene tehnologije pakovanja svezeg voca i povrca_Tanja Petrovic.pdf

Sistemi i oprema za cuvanje luka krompira i mrkve_Zivko Bugarcic.pdf

Sistemi podhlade i uslovi cuvanja jabuke posle berbe_Dragan Radivojevic.pdf

Sistemi pothlade i uslovi cuvanja voca i povrca_OliveraEcimDjuric.pdf

Upravljanje kvalitetom jagodastog voca_Jasminka Milivojevic.pdf

Znacaj svežeg povrca i voca u ishrani_Djordje Moravcevic.pdf