Креирање одрживог модела трансфера знања у пољопривреди – ЈАБУКА од садње до продаје

Kreiranje održivog modela transfera znanja u poljoprivredi

JABUKA od sadnje do prodaje

Projekat „Kreiranje održivog modela transfera znanja u poljoprivredi – JABUKA od sadnje do prodaje“, koji realizuje AgroNET u saradnji sa opštinom Knić, a sufinansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, fokusiran je na razvoj poljoprivrede i ruralnh područja sprovođenjem različitih aktivnosti kojima se uspostavlja efikasan i održiv sistem transfera znanja i razvoja ljudskih potencijala. Realizacija ovog projekta omogućiće:

  • jačanje poverenja u transfer znanja,
  • shvatanje značaja permanetnog obrazovanja za uspešnu, bezbednu i konkuretnu proizvodnju i
  • kreiranje i uspostavljanje održivog modela transfera znanja i podizanje svesti proizvođača za neophodnosti ovog procesa.

Kratki vodič za transfer znanja – metode kreiranja uspešnog modela za transfer znanja, će omogućiti lokalnim samoupravama da izrade efikasne Planove edukacije, koji će doprineti razvoju poljoprivrede, razvoju ljudskih potencijala i efikasnom korišćenju subvencija.

Stručna radionica o Savremenim tehnologijama gajenja, berbe i plasmana jabuke, kao voćne vrste koja se najdominantnije gaji u Šumadijskom okrugu i terenske posete, biće praktičan primer efikasnog transfera znanja koji kombinuje savremena naučna saznanja, predavanja stručnjaka iz prakse, vežbe polaznika i terenske primere uspešne prakse.

Projekat realizuje AgroNET u saradnji sa opštinom Knić, a sufinansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede