Održan II kurs SAVREMENE TEHNOLOGIJE ČUVANJA VOĆA I POVRĆA POSLE BERBE

AgroNET – Centar za obrazovanje i istraživanja sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, organizovao je i održao II specijalistički kurs „Savremene tehnologije čuvanja voća i povrća posle berbe” u online formatu, u periodu 08. – 12. mart 2021. godine.

Kurs je održan u saradnji sa University California Davis – Postharvest Technology Center, uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

 

Predavanja su na zahtev učesnika održavana u popdnevnim časovima, od 17:00 – 20:00 časova. Оdržano je ukupno 13 predavanja, prikazana je 1 vežba i emitovano je predavanje Elizabeth J Mitcham – UC Davis, Postharvest Center, na temu „Značaj upravljanja temperaturom“ (Importance of Temperature Management).

 

Od 13 predavača, 8 predavača su bili nastavnici Univerziteta u Beogradu – Poljoprivrednog fakulteta, 1 predavač sa UC Davis, a 4 predavača iz privrede (Iceberg Salad Center, Arum Deč, AWT International i USAID-CSS).

Završnog dana Kursa, 12. marta, održana je Panel diskusija.

Panel je vodio prof. dr Đorđe Moravčević, a učesnici Panela su bili i:

– Aleksandar Bogunović – Privredna komora Srbije,

– Aleksandar Pavlović– USAID – Projekat za konkuretnu privredu,

– Bojana Kuveljić – AWT International Serbia,

– Nikola Marašević – Dolina Morave,

– Dr Živko Bugarčić – Arum Deč i

– Prof.dr Dragan Radivojević – Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu.

 

Sa zadovoljstvom objavljujemo da su polaznici Kursa (ukupno 81) visoko ocenili Kurs.

Ukupna prosečna ocena za kvalitet predavanja i predavača iznosi: 4,89.

Kako su naši specijalistički kursevi orjentisani prema privredi i njihovim potrebama, posebno nas raduje što su svi učesnici ankete, na pitanje:

Da li smatrate da informacije koje ste dobili na Kursu mogu biti korisne za unapređenje Vaše proizvodnje, dali odgvor: DA (100%).

Ističemo i sledeće komentare polaznika: dobar seminar i tema; sve pohvale za organizaciju; bilo bi dobro da bude što više edukativnih seminara sa inovacijama u svetu; sezona potrošnje svežeg voća i povrća može se produžiti primenom savremenih tehnologija čuvanja; pohvala za organizatore i predavače, sve je bilo super; velika je privilegija da od kuće iz fotelje dobijemo predivna nova saznanja, hvala vam.

PREUZMITE PREZENTACIJE SA PREDAVANJA

PREUZMITE PRIRUČNIK  Povrće i voće – od berbe do plasmana