Курс САВРЕМЕНИ ПРИСТУПИ ПРОИЗВОДЊИ ВИНА СА ПЕЧАТОМ ТЕРРОИР-а
АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања Вас позива на стручни курс „САВРЕМЕНИ ПРИСТУП ПРОИЗВОДЊИ ВИНА СА ПЕЧАТОМ ТЕРРОИР-а” који ће се одржати од 22. до 24. октобра у хотелу Хаммеум у Прокупљу
Током три дана трајања курса учесници ће се упознати са модерним приступима у производњи грожђа и вина, кључним за унапређење квалитета, смањење трошкова производње и повећање конкурентности на домаћем и страном тржишту. Посебну пажњу посветићемо винима аутохтоне сорте Прокупац из различитих региона.
Стручни предавачи из области виноградарства и маркетинга:
- др Славица Тодић, Пољопривредни факултет, Универзитет у Београду
- др Мирослав Николић, Центар за мултидисциплинарна истраживања, Универзитет у Београду
- Владан Николић, енолог
- Матеј Кореника, винарија Кореника & Москон, Словенија
- Игор Луковић, магазин Вино & Фино
Кроз предавања, радионице, примере добре праксе и конкретне савете, бавићемо се темама:
- Савремени приступи у подизању винограда и значај виноградарске праксе за експресију терроир-а у вину
- Земљиште као фактор терроир-а; исхрана лозе и квалитет грожђа и вина
- Енолошки поступци у производњи вина
- Биодинамички и органски приступ у производњи грожђа и вина
- Модерни приступи у маркетингу и промоцији вина
Практични део курса одржаће се у виноградима Прокупачког и Жупског виногорја.
Курс је намењен виноградарима, винарима, власницима винарија и консултантима.
Регистрација је обавезна, а број учесника је ограничен на 20 полазника.
Котизација износи 6.000 динара за сва три дана.
За време трајања курса учесницима су обезбеђени освежење и ручак, а другог дана курса одржаће се свечана вечера – Терроир партy.
Напомена: трошкови пута и смештаја нису укључени у цену курса.
Крајњи рок за пријаву је 15. октобар 2020. године. Детаљан програм биће послат регистрованим учесницима пре почетка курса.
Курс се одржава уз подршку УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду.
За сва додатна питања можете нам се обратити путем имејл-адресе kurszavinare@gmail.com или телефоном на 063/343-346.
Радујемо се Вашем доласку!