Курс САВРЕМЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ЧУВАЊА ВОЋА И ПОВРЋА ПОСЛЕ БЕРБЕ

Захваљујући подршци УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду, а у сарадњи са Универзитетом у Београду – Пољопривредним факултетом и УЦ Давис Постхарвест Тецхнологy Центер, УСА

АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања организује први специјалистички курс креиран према потребама индустрије из сектора производње и прераде воћа и поврћа, са темом „Савремене технологије чувања воћа и поврћа после бербе” који ће се одржати у пеироду од 2. до 7. децембра 2019. године.

Курс се састоји из два дела.

Теоријско-практични део курса биће одржан у Научно технолошком парку у Београду, од 2. до 5. децембра 2019.
Полазницима ће омогућити да стекну најсавременија знања у области очувања квалитета, процеса зрења и пропадања свежих хортикултурних производа, ГАП-а и система за руковање производима после бербе. Полазници ће се упознати са технологијама за складиштење, паковање и руковање свежим воћем и поврћем. Стећи ће знања о значају безбедности хране, стандардима и прописима, хигијенским дизајном, као и савременим праксама маркетинг менаџмента. Током курса, полазницима ће бити омогућена практична примена стечених знања, уз одговарајуће вежбе.

Други део курса су посете индустрији, планиране за 6. и 7. децембар 2019. када ће полазницима бити приказане различите операције и технологије руковања воћем и поврћем након бербе. Објекти планирани за посету су складишта за паковање, расхладни и складишни системи и дистрибутивни центри на различитим локацијама у Србији.

Предавачи на курсу су професори Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, менаџери компанија и водећи стручњаци у својим областима, са великим искуством и учешћем на успешним пројектима из ове области.

Специјалистички курс представља иновацију у трансферу знања у Србији и омогућиће полазницима да знање директно примене у свом пословању.

Сертификат о похађању курса издају заједно АгроНЕТ, УЦ Давис Постхарвест Тецхнологy Центер и Пољопривредни факултет Универзитета у Београду.

Број полазника курса ограничен је на 40.
КРАЈЊИ РОК ЗА ПРИЈАВУ ЈЕ 25. октобар 2019.

За пријаву и додатне информације можете нас контактирати на е-маил адресе: agronetbeograd@gmail.com или vzaric@agrif.bg.ac.rs  или телефоном на: 062/871-6958 или 069/344-9949.