GRUPNI RAD / PRAKTIČNE VEŽBE
Sa prof. dr Tanjom Petrović, prof. dr Đorđem Moravčevićem i prof. dr Draganom Radivojevićem učesnici Kursa su aktivno učestvovali u praktičnoj primeni stečenih znanja, uz odgovarajuće vežbe. Praktične vežbe su, između ostalog, uključivale:
– Ocenu senzornih osobina i zrelosti plodova jabuke i kruške (određivanje čvrstoće plodova jabuke i kruške, određivanje sadržaja rastvorljive suve materije u plodu jabuke i kruške, određivawe sadržaja skroba u plodu jabuke);
– Ocenu efekata čuvanje voća i povrća u različitoj ambalaži i pri različitoj temperaturi;
– Senzornu analiza (izgled, boja, miris, ukus);
– Analizu zrelosti voća i povrća i skladištenje pod različitom temperaturom i u različitoj ambalaži sa sledećim varijablama (težina, boja temperatura ploda, tvrdoća, šećer).
Galerija fotografija:
Grupni rad/praktične vežbe – prof. dr Dragan Radivojević
Grupni rad/praktične vežbe – prof. dr Đorđe Moravčević
Grupni rad/praktične vežbe – prof. dr Tanja Petrović