Позив за учешће на Курсу ИНТЕНЗИВНА ПРОИЗВОДЊА ПОВРЋА И ВОЋА У ЗАШТИЋЕНИМ ПРОСТОРИМА И ЧУВАЊЕ ПРОИЗВОДА ПОСЛЕ БЕРБЕ

АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, у складу са исказаним потребама произвођача и продаваца, креирао је специјалистички Курс са темом „Интензивна производња поврћа и воћа у заштићеним просторима и чување производа после бербе“, који ће бити одржан у периоду од 08. до 12. марта 2022. године у Нишу, у хотелу Неw Цитy хттп://неwцитyхотелнис.цом/

Курс је намењен полазницима који се баве комерцијалном производњом и/или складиштењем и продајом поврћа и воћа.

Учесницима ће се кроз интерактивна предавања, вежбе, конкретне примере из праксе, организоване посете објектима за производњу у заштићеном простору и чување производа, пренети савремена знања и иновативни приступи о:

предностима и ефектима примене различитих облика заштићених простора (тунели, пластеници, стакленици, противградни системи) и регулисање микроклимата у њима;
особинама покривних материјала, системима за наводњавање и фертигацију,
технологијама гајања воћних врста (јагода и боровница);
технологијама гајања повртарских врста (расад, парадајз, паприка, краставац, лиснато поврће);
системима опрема и материјала у гајењу поврћа изван земљишта;
изазовима и ефикасности интегралне заштите у заштићеном простору;
мониторингу исхране и наводњавања у заштићеном простору;
основама органске производње;
чувању свежег поврћа и воћа после бербе, кроз практичне примере;
управљању квалитетом током складиштења;
логистици и транспорту, кроз студију случаја;
трендовима у потрошњи и продаји хране;
могућностима и изворима финансирања и продаји на регионалном и тржиштима Европе и САД.

Изазови климатских промена су тема које се неизоставно намеће и предавња ће указати на изазове које доносе климатске промене и савремена решења која се примењују у производњи и чувању производа како би се спречило негативно дејство климатских промена.

Током Курса, полазницима ће бити омогућено да представе компаније из којих долазе и да се кроз нетwоркинг и ”округли сто” – међусобно повежу и размене мишљења и искуства, међусобно и са предавачима.

Форум представља догађај који затвара Курс и сублимираће све активности Курса, али и направити корак напред, тако што ће учесници моћи да изнесу предлоге за побољшање производње и трговине воћем и поврћем.

Поред полазника Курса и предавача, учесници Форума биће: представници министарстава пољопривреде из Србије, представници привредних комора из Србије и земаља региона, представници УСАИД-а из Србије и земаља региона, већи произвођачи воћа и поврћа, представници компанија које се баве пласманом опреме у сектору воћа и поврћа и представници компанија које се баве извозом воћа и поврћа. Очекујемо да Форум усвоји закључке – препоруке за привредне коморе и министарства пољопривреде Србије и земаља региона.

Курс представља иновацију у трансферу знања у Србији и региону, а омогућиће полазницима да знање директно примене у свом пословању. Предавачи су професори Универзитета у Београду – Пољопривредног факултета и успешни привредници са вишегодишњим практичним искуством.

Сертификат о учешћу на Курсу издају заједно АгроНЕТ и Пољопривредни факултет Универзитета у Београду.

Захваљујући УСАИД Пројекту за конкурентну привреду, уз чију подршку је развијен програм Курса, а на основу истраживања ваших потреба, Курс за полазнике има бенифицирану цену.

Котизација за цео Курс износи 16.800,00 динара и укључује материјале за Курс, организован превоз за посете изабраним објектима, учешће на Форуму и исхрану (ручак, кафе паузе, свечану вечеру, коктел), а учесници сами надокнађују трошкове пута, смештаја и личне трошкове током трајања Курса – опција 1.

Полазници који су заинтересовани само за део Курса који се односи на интензивну производњу поврћа и воћа у заштићеним просторима, могу се определити да уплате котизацију за прва три дана Курса (08 – 10. март) у износу од 10.900,00 динара, која укључује материјале за Курс, организован превоз за посете изабраним објектима и исхрану (ручак, кафе паузе, свечану вечеру), а сами надокнађују трошкове пута, смештаја и личне трошкове током тог периода – опција 2.

Полазници који су заинтересовани само за део Курса који се односи на савремене технологије чувања поврћа и воћа после бербе могу се определити да уплате котизацију за два дана Курса (четврти и пети дан – 11 – 12. март) у износу од 7.900,00 динара, која укључује материјале за Курс, учешће у Форуму и исхрану (ручак, кафе паузе, коктел), а сами надокнађују трошкове пута, смештаја и личне трошкове током тог периода – опција 3.

За учеснике Курса који желе да буду смештени у хотелу НЕW ЦИТY НИШ обезбеђена је повлашћена цена смештаја, а при резервацији је потребно назначити да сте учесник Курса у организацији АгроНЕТ-а.

Број учесника је ограничен на 35.

Право првенства у пријављивању и гарантовано место на Курсу имаће учесници које се прве пријаве и уплате неопходну накнаду.

 

За пријаву пошаљите мејл на: agronetbeograd@gmail.com са следећим подацима:

име и презиме, фирма, позиција у фирми, е-маил адреса, број телефона, напомену за коју опцију се пријављујете или

попуните пријаву кликом на LINK

Naknada – kotizacija, se uplaćuje na:

AgroNET – Centar za obrazovanje i istraživanja, Beograd – Zemun, Nemanjina 6, PIB: 111121580, račun: 160-0000000534461-06 – Banca Intesa.

Накнада – котизација, се уплаћује на:

АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања, Београд – Земун, Немањина 6, ПИБ: 111121580, рачун: 160-0000000534461-06 – Банца Интеса.

Крајњи рок за пријаву (уплату котизације) је 25. фебруар 2022. године.

Комплетан План и програм Курса можете преузет OVDE.

Агенда курса биће послата учесницима пет дана пре почетка Курса.

За више информација нас контактирајте на е-маил: agronetbeograd@gmail.com, или телефоном на број: +381 63 106 4065.

Радујемо се Вашем доласку!