Poziv za učešće na Kursu INTENZIVNA PROIZVODNJA POVRĆA I VOĆA U ZAŠTIĆENIM PROSTORIMA I ČUVANJE PROIZVODA POSLE BERBE

Facebook Instagram Google+ Twitter

AgroNET – Centar za obrazovanje i istraživanja sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u skladu sa iskazanim potrebama proizvođača i prodavaca, kreirao je specijalistički Kurs sa temom Intenzivna proizvodnja povrća i voća u zaštićenim prostorima i čuvanje proizvoda posle berbe“, koji će biti održan u periodu od 08. do 12. marta 2022. godine u Nišu, u hotelu New City http://newcityhotelnis.com/

 

Kurs je namenjen polaznicima koji se bave komercijalnom proizvodnjom i/ili skladištenjem i prodajom povrća i voća.

Učesnicima će se kroz interaktivna predavanja, vežbe, konkretne primere iz prakse, organizovane posete objektima za proizvodnju u zaštićenom prostoru i čuvanje proizvoda, preneti savremena znanja i inovativni pristupi o:

  • prednostima i efektima primene različitih oblika zaštićenih prostora (tuneli, plastenici, staklenici, protivgradni sistemi) i regulisanje mikroklimata u njima;
  • osobinama pokrivnih materijala, sistemima za navodnjavanje i fertigaciju,
  • tehnologijama gajanja voćnih vrsta (jagoda i borovnica);
  • tehnologijama gajanja povrtarskih vrsta (rasad, paradajz, paprika, krastavac, lisnato povrće);
  • sistemima oprema i materijala u gajenju povrća izvan zemljišta;
  • izazovima i efikasnosti integralne zaštite u zaštićenom prostoru;
  • monitoringu ishrane i navodnjavanja u zaštićenom prostoru;
  • osnovama organske proizvodnje;
  • čuvanju svežeg povrća i voća posle berbe, kroz praktične primere;
  • upravljanju kvalitetom tokom skladištenja;
  • logistici i transportu, kroz studiju slučaja;
  • trendovima u potrošnji i prodaji hrane;
  • mogućnostima i izvorima finansiranja i prodaji na regionalnom i tržištima Evrope i SAD.

Izazovi klimatskih promena su tema koje se neizostavno nameće i predavnja će ukazati na izazove koje donose klimatske promene i savremena rešenja koja se primenjuju u proizvodnji i čuvanju proizvoda kako bi se sprečilo negativno dejstvo klimatskih promena.

Tokom Kursa, polaznicima će biti omogućeno da predstave kompanije iz kojih dolaze i da se kroz networking i ”okrugli sto” – međusobno povežu i razmene mišljenja i iskustva, međusobno i sa predavačima.

Forum predstavlja događaj koji zatvara Kurs i sublimiraće sve aktivnosti Kursa, ali i napraviti korak napred, tako što će učesnici moći da iznesu predloge za poboljšanje proizvodnje i trgovine voćem i povrćem.

Pored polaznika Kursa i predavača, učesnici Foruma biće: predstavnici ministarstava poljoprivrede iz Srbije, predstavnici privrednih komora iz Srbije i zemalja regiona, predstavnici USAID-a iz Srbije i zemalja regiona, veći proizvođači voća i povrća, predstavnici kompanija koje se bave plasmanom opreme u sektoru voća i povrća i predstavnici kompanija koje se bave izvozom voća i povrća. Očekujemo da Forum usvoji zaključke – preporuke za privredne komore i ministarstva poljoprivrede Srbije i zemalja regiona.

 

Kurs predstavlja inovaciju u transferu znanja u Srbiji i regionu, a omogućiće polaznicima da znanje direktno primene u svom poslovanju. Predavači su profesori Univerziteta u Beogradu – Poljoprivrednog fakulteta i uspešni privrednici sa višegodišnjim praktičnim iskustvom.

Sertifikat o učešću na Kursu izdaju zajedno AgroNET i Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Zahvaljujući USAID Projektu za konkurentnu privredu, uz čiju podršku je razvijen program Kursa, a na osnovu istraživanja vaših potreba, Kurs za polaznike ima benificiranu cenu.

Kotizacija za ceo Kurs iznosi 16.800,00 dinara i uključuje materijale za Kurs, organizovan prevoz za posete izabranim objektima, učešće na Forumu i ishranu (ručak, kafe pauze, svečanu večeru, koktel), a učesnici sami nadoknađuju troškove puta, smeštaja i lične troškove tokom trajanja Kursa – opcija 1.

Polaznici koji su zainteresovani samo za deo Kursa koji se odnosi na intenzivnu proizvodnju povrća i voća u zaštićenim prostorima, mogu se opredeliti da uplate kotizaciju za prva tri dana Kursa (08 – 10. mart) u iznosu od 10.900,00 dinara, koja uključuje materijale za Kurs, organizovan prevoz za posete izabranim objektima i ishranu (ručak, kafe pauze, svečanu večeru), a sami nadoknađuju troškove puta, smeštaja i lične troškove tokom tog perioda – opcija 2.

Polaznici koji su zainteresovani samo za deo Kursa koji se odnosi na savremene tehnologije čuvanja povrća i voća posle berbe mogu se opredeliti da uplate kotizaciju za dva dana Kursa (četvrti i peti dan – 11 – 12. mart) u iznosu od 7.900,00 dinara, koja uključuje materijale za Kurs, učešće u Forumu i ishranu (ručak, kafe pauze, koktel), a sami nadoknađuju troškove puta, smeštaja i lične troškove tokom tog perioda – opcija 3.

Za učesnike Kursa koji žele da budu smešteni u hotelu NEW CITY NIŠ obezbeđena je povlašćena cena smeštaja, a pri rezervaciji je potrebno naznačiti da ste učesnik Kursa u organizaciji AgroNET-a.

Broj učesnika je ograničen na 35.

Pravo prvenstva u prijavljivanju i garantovano mesto na Kursu imaće učesnici koje se prve prijave i uplate neophodnu naknadu.

 

Agenda

Plan i program Kursa

 

Za prijavu pošaljite mejl na: agronetbeograd@gmail.com sa sledećim podacima:

ime i prezime, firma, pozicija u firmi, e-mail adresa, broj telefona, napomenu za koju opciju se prijavljujete ili

popunite prijavu klikom na LINK

Naknada – kotizacija, se uplaćuje na:

AgroNET – Centar za obrazovanje i istraživanja, Beograd – Zemun, Nemanjina 6, PIB: 111121580, račun: 160-0000000534461-06 – Banca Intesa.

Krajnji rok za prijavu (uplatu kotizacije) je 04. mart 2022. godine.

 

Za više informacija nas kontaktirajte na e-mail: agronetbeograd@gmail.com, ili telefonom na broj: +381 63 106 4065.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Pogledajte šta su predavači rekli o Kusu:

Prof. dr Vlade Zarić, direktor AgroNET-a u emisiji Plodovi 

Prof. dr Jasminka Milivojević

Prof. dr Đorđe Moravčević