POSETE INDUSTRIJI

Facebook Instagram Google+ Twitter

Za realizaciju poseta industriji učesnicima je obezbeđen autobuski prevoz, a vođa puta bio je prof. dr Đorđe Moravčević. Učesnici su imali priliku da vide različite operacije i tehnologije rukovanja voćem i povrćem nakon berbe, skladišta za pakovanje, rashladne i skladišne sisteme, plasteničku proizvodnju i slično na različitim lokacijama u Srbiji, ali i da u razgovoru sa rukovodiocima, tehnolozima i zaposlenima u kompanijama dobiju odgovore na pitanja koja ih interesuju.

 

Prvog dana učesnici su obišli La Linea Verde d.o.o. Dobrinci, Ruma, ogranak italijanske firme koja je lider u proizvodnji svežih obrok salata spremnih za konzumaciju. Učesnici su, u strogo kontrolisanim uslovima, imali priliku da vide zatvoren ciklus proizvodnje, kontrole, dorade i pakovanja.

Galerija fotografija:

Sledeća stanica bilo je Podunavlje a.d. Čelarevo, Bačka Palanka, deo kompanije Delta agrar, gde se na oko 650 ha obavlja  ratarsko-povrtarska proizvodnja, a na oko 338 ha intenzivna proizvodnja poznatih svetskih sorti jabuka kao što su Breburn mariri red, Gala bukfild, Grin čelendžer po Sudtirolovoj tehnologiji. Učesnici su prvo obišli skladište kod upravne zgrade, a onda i hladnjaču.

Galerija fotografija:

Poljoprivredno gazdinstvo Marko Čarnić u Begeču je poslovna celina sastavljena iz dva porodična poljoprivredna gazdinstva Marko i Nemanja Čarnić. Proizvodnjom povrća se bave preko 40 godina, a mrkvu proizvode oko 20 godina. U kontinuitetu godišnja proizvodnja mrkve dostiže 10000 tona. Proizvodnju, selekciju, pakovanje i skladištenje vrše najsavremenijim mašinama i opremom. Iz hladnjače kapaciteta 5000 tona plasiraju robu u periodu od decembra do maja, a u junu sa polja stiže nova mlada mrkva, tako da je ona proizvođačima dostupna tokom cele godine.

Galerija fotografija:

 

Drugi dan započet je posetom Pollino agrar d.o.o. Jazak, Irig koji raspolaže najsavremenijim plantažama jabuka, savremenom mehanizacijom i skladištenim prostorom sa ULO i DCA tehnologijom.

Galerija fotografija:

ElixirFood Šabac je jedan od najvećih prerađivača i izvoznika zamrznutog voća i povrća iz Srbije.

Galerija fotografija:

La Linea Verde Vladimirci je deo La Linea Verde d.o.o i bavi se proizvodnjom povrća u plastenicima.

Galerija fotografija: