Održan Kurs SAVREMENI PRISTUP PROIZVODNJI VINA SA PEČATOM TERROIR-a

Facebook Instagram Google+ Twitter

Kurs SAVREMENI PRISTUP PROIZVODNJI VINA SA PEČATOM TERROIR-a održan je od 22. do 24. oktobra 2020. godine, u hotelu Hammeum u Prokuplju.

Tokom tri dana trajanja kursa učesnici su upoznati sa modernim pristupima u proizvodnji grožđa i vina, ključnim za unapređenje kvaliteta, smanjenje troškova proizvodnje i povećanje konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu. Posebna pažnja posvetićena je vinima autohtone sorte Prokupac iz različitih regiona.

Kroz predavanja, radionice, primere dobre prakse i konkretne savete, obradjene su teme:

  • Savremeni pristupi u podizanju vinograda i značaj vinogradarske prakse za ekspresiju terroir-a u vinu
  • Zemljište kao faktor terroir-a; Ishrana loze i kvalitet grožđa i vina
  • Enološki postupci u proizvodnji vina
  • Biodinamički i organski pristup u proizvodnji grožđa i vina
  • Moderni pristupi u marketingu i promociji vina

Praktični deo kursa održan je u vinogradima Prokupačkog i Župskog vinogorja (vinarija Doja, Toplički vinogradi, vinarija Ivanović – Aleksandrovac, vinarija Spasić – Tržac i vinarija Čokot – Starci).

Pogledajte galeriju slika