Курс ИНТЕНЗИВНА ПРОИЗВОДЊА ПОВРЋА И ВОЋА У ЗАШТИЋЕНИМ ПРОСТОРИМА И ЧУВАЊЕ ПРОИЗВОДА ПОСЛЕ БЕРБЕ
АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, у складу са исказаним потребама произвођача и продаваца, креирао је специјалистички Курс са темом „Интензивна производња поврћа и воћа у заштићеним просторима и чување производа после бербе“, који ће бити одржан у периоду од 08. до 12. марта 2022. године у Нишу, у хотелу Неw Цитy хттп://неwцитyхотелнис.цом/
Курс је намењен полазницима који се баве комерцијалном производњом и/или складиштењем и продајом поврћа и воћа.
Учесницима ће се кроз интерактивна предавања, вежбе, конкретне примере из праксе, организоване посете објектима за производњу у заштићеном простору и чување производа, пренети савремена знања и иновативни приступи о:
- предностима и ефектима примене различитих облика заштићених простора (тунели, пластеници, стакленици, противградни системи) и
- регулисање микроклимата у њима;
- особинама покривних материјала, системима за наводњавање и фертигацију,
- технологијама гајања воћних врста (јагода и боровница);
- технологијама гајања повртарских врста (расад, парадајз, паприка, краставац, лиснато поврће);
- системима опрема и материјала у гајењу поврћа изван земљишта;
- изазовима и ефикасности интегралне заштите у заштићеном простору;
- мониторингу исхране и наводњавања у заштићеном простору;
- основама органске производње;
- чувању свежег поврћа и воћа после бербе, кроз практичне примере;
- управљању квалитетом током складиштења;
- логистици и транспорту, кроз студију случаја;
- трендовима у потрошњи и продаји хране;
- могућностима и изворима финансирања и продаји на регионалном и тржиштима Европе и САД.
Изазови климатских промена су тема које се неизоставно намеће и предавња ће указати на изазове које доносе климатске промене и савремена решења која се примењују у производњи и чувању производа како би се спречило негативно дејство климатских промена.
Током Курса, полазницима ће бити омогућено да представе компаније из којих долазе и да се кроз нетwоркинг и ”округли сто” – међусобно повежу и размене мишљења и искуства, међусобно и са предавачима.
Форум представља догађај који затвара Курс и сублимираће све активности Курса, али и направити корак напред, тако што ће учесници моћи да изнесу предлоге за побољшање производње и трговине воћем и поврћем.
Поред полазника Курса и предавача, учесници Форума биће: представници министарстава пољопривреде из Србије, представници привредних комора из Србије и земаља региона, представници УСАИД-а из Србије и земаља региона, већи произвођачи воћа и поврћа, представници компанија које се баве пласманом опреме у сектору воћа и поврћа и представници компанија које се баве извозом воћа и поврћа. Очекујемо да Форум усвоји закључке – препоруке за привредне коморе и министарства пољопривреде Србије и земаља региона.
Курс представља иновацију у трансферу знања у Србији и региону, а омогућиће полазницима да знање директно примене у свом пословању. Предавачи су професори Универзитета у Београду – Пољопривредног факултета и успешни привредници са вишегодишњим практичним искуством.
Сертификат о учешћу на Курсу издају заједно АгроНЕТ и Пољопривредни факултет Универзитета у Београду.
Захваљујући УСАИД Пројекту за конкурентну привреду, уз чију подршку је развијен програм Курса, а на основу истраживања ваших потреба, Курс за полазнике има бенифицирану цену.
Котизација за цео Курс износи 16.800,00 динара и укључује материјале за Курс, организован превоз за посете изабраним објектима, учешће на Форуму и исхрану (ручак, кафе паузе, свечану вечеру, коктел), а учесници сами надокнађују трошкове пута, смештаја и личне трошкове током трајања Курса – опција 1.
Полазници који су заинтересовани само за део Курса који се односи на интензивну производњу поврћа и воћа у заштићеним просторима, могу се определити да уплате котизацију за прва три дана Курса (08 – 10. март) у износу од 10.900,00 динара, која укључује материјале за Курс, организован превоз за посете изабраним објектима и исхрану (ручак, кафе паузе, свечану вечеру), а сами надокнађују трошкове пута, смештаја и личне трошкове током тог периода – опција 2.
Полазници који су заинтересовани само за део Курса који се односи на савремене технологије чувања поврћа и воћа после бербе могу се определити да уплате котизацију за два дана Курса (четврти и пети дан – 11 – 12. март) у износу од 7.900,00 динара, која укључује материјале за Курс, учешће у Форуму и исхрану (ручак, кафе паузе, коктел), а сами надокнађују трошкове пута, смештаја и личне трошкове током тог периода – опција 3.
За учеснике Курса који желе да буду смештени у хотелу НЕW ЦИТY НИШ обезбеђена је повлашћена цена смештаја, а при резервацији је потребно назначити да сте учесник Курса у организацији АгроНЕТ-а.
Број учесника је ограничен на 35.
Право првенства у пријављивању и гарантовано место на Курсу имаће учесници које се прве пријаве и уплате неопходну накнаду.
За пријаву пошаљите мејл на: agronetbeograd@gmail.com са следећим подацима:
име и презиме, фирма, позиција у фирми, е-маил адреса, број телефона, напомену за коју опцију се пријављујете или
попуните пријаву кликом на ЛИНК
Накнада – котизација, се уплаћује на:
АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања, Београд – Земун, Немањина 6, ПИБ: 111121580, рачун: 160-0000000534461-06 – Банца Интеса.
Крајњи рок за пријаву (уплату котизације) је 04. март 2022. године.
За више информација нас контактирајте на е-маил: agronetbeograd@gmail.com, или телефоном на број: +381 63 106 4065.
Радујемо се Вашем доласку!
Погледајте шта су предавачи рекли о Курсу: