ОДРЖАНЕ ОБУКЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ САВЕТОДАВНЕ И СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ СРБИЈЕ

ОДРЖАНЕ ОБУКЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ  САВЕТОДАВНЕ И СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ СРБИЈЕ

У склопу пројекта “Јачање отпорности сектора пољопривреде на елементарне непогоде” који финансира ЕУ, а организује ФАО, АгроНЕТ је реализовао две обуке за саветодавце запослене у пољопривредним саветодавним и стручним службама Србије, под називом АГРОЕКОЛОШКЕ МЕРЕ У АДАПТАЦИЈИ НА КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ, КАО ДЕО ПОДРШКЕ СПРОВОЂЕЊУ МЕРЕ 4 “АГРО-ЕКОЛОШКО КЛИМАТСКА МЕРА И ОРГАНСКА ПРОИЗВОДЊА” ИПАРД ИИИ ПРОГРАМА.

Обуке се одржане у Београду – 02. децембра, на Пољопривредном факултету и у Нишу – 07. децембра, у Центру за стручно образовање.

Обукама је присуствовало 230 саветодаваца.

Општи циљ обуке је био унапређење знања из области агроекологије у смислу различитих пракси у системима усева и њиховим ефектима на екосистеме у пољопривредној производњи и стицање нових знања о условима и начину спровођења Мере 4 – “Агро-еколошко климатска мера и органска производња” ИПАРД ИИИ Програма.

Предавачи су били: Марина Вујовић из Министарства пољопривреду, шумарства и водопривреде, професори Пољопривредног факултета Универзитата у Београду: Владе Зарић, Ђорђе Моравчевић, Драган Радивојевић и Драган Станојевић, као и виши научни сарадник Института за земљиште из Београда – Владан Угреновић.

Предавачи и организација обука су од учесника одлично оцењени, а просечна оцена је износила 4,82.

ПЛАН И ПРОГРАМ обуке