Курс ПОВРТАРСКА ПРОИЗВОДЊА – САВРЕМЕНИ ПРИСТУП, ИЗАЗОВИ И ОДГОВОРИ

АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, у складу са исказаним потребама произвођача, креирао је специјалистички Курс „Повртарска производња – савремени приступ, изазови и одговори“, који ће бити одржан у периоду од 10. до 12. маја 2023. године у Прокупљи, у хотелу Хаммеум https://hammeumhotel.rs/

Курс је намењен полазницима који се баве комерцијалном производњом поврћа.

Предавачи на курсу биће др Ђорђе Моравчевић, редовни професор Универзита у Београду – Пољопривредног факултета и стучњаци из компанија са доказаним резултатима и великим искуством у пракси.

Учесницима ће се кроз интерактивна предавања, вежбе, конкретне примере из праксе и организоване посете објектима за производњу, пренети савремена знања и иновативни приступи. Изазови климатских промена су тема које се неизоставно намеће и предавња ће указати на изазове које доносе климатске промене и савремена решења која се примењују у производњи како би се спречило негативно дејство климатских промена.

Први дан Курса отвара Нетwоркинг како би се учесници курса представили, презентовали компаније из којих долазе и међусобно повезали.

Теме предавања током првог дана су осмишљене тако да учесницима представе значај квалитетног расада као услова за профитабилну производњу. Затим ће се представити утицај биофортификације на добијање квалитетнијег и здравијег поврћа. Тема како са правилном исхраном биљака до квалитетније и профитабилније производње биће представљена кроз два предавања, између којих ће учесници имати вежбу под називом: Контрола исхране биљака. Дискусија у којој ће учествовати сви предавачи и учесници затвара први дан курса.

Другог дана курса обрадиће се теме: Мониторинг и биолошка контрола болести и штеточина у заштићеном простору, представиће се биостимулатори новије генерације и њихов утицај на плодове, као и Интегрална контрола болести и штеточина у повртарској производњи. Прву половину другог дана затвара тема Алтернативних повртарских усева – усева који се уобичајено не гаје у земљама Западног Балкана и учесници ће се упознати са могућностима за њихово гајење. Затим ће се учесници упознати са Производњом паприка директном сетвом семена, након чега ће се представити Нови/стари изазови у производњи и продаји поврћа, а завршно предавање посвећено је Анализи комерцијалних ефеката иновативних решења.

”Округли сто” затвара други дан курса и прилика је да учесници размене мишљења и искуства међусобно и са предавачима.

Трећи дан Курса је резервисан за обилазак два произвођача који се баве интензивном производњом поврћа, коришћењем савремених технологија.

Захваљујући УСАИД ЕДГЕ пројекту, уз чију подршку је развијен програм Курса, а на основу истраживања ваших потреба, Курс за полазнике има бенефицирану цену.

Опција 1 – котизација за цео Курс износи 9.500,00 динара и укључује материјале за Курс, сертификат, исхрану (ручак, кафе паузе, освежење) за сва три дана, а учесници сами надокнађују трошкове пута, смештаја и личне трошкове током трајања Курса.

Опција 2 – полазници који су заинтересовани само за део Курса, могу се определити да уплате котизацију за дан који изаберу у износу од 5.000,00 динара, која укључује материјале за Курс, сертификат, исхрану (ручак, кафе паузе, освежење), а сами надокнађују трошкове пута, смештаја и личне трошкове током тог периода.

За учеснике Курса који желе да буду смештени у хотелу Хаммеум Прокупље обезбеђена је повлашћена цена смештаја, а при резервацији је потребно назначити да сте учесник Курса у организацији АгроНЕТ-а.

Број учесника је ограничен на 30.

Право првенства у пријављивању и гарантовано место на Курсу имаће учесници који се први пријаве и уплате неопходну накнаду – котизацију.

За пријаву пошаљите мејл на: agronetbeograd@gmail.com са следећим подацима:

име и презиме, фирма, позиција у фирми, е-маил адреса, број телефона, напомену за коју опцију се пријављујете или попуните пријаву кликом на ЛИНК

Накнада – котизација, се уплаћује на:

АгроНЕТ – Центар за образовање и истраживања, Београд – Земун, Немањина 6, ПИБ: 111121580, рачун: 160-0000000534461-06 – Банца Интеса.

Крајњи рок за пријаву (уплату котизације) је 8. мај 2023. године.

Агенда курса биће послата учесницима три дана пре почетка Курса.

За више информација контактирајте нас на е-маил: agronetbeograd@gmail.com, или телефоном на број: +381631064065.

Радујемо се Вашем доласку!