ODRŽANE OBUKE ZA POLJOPRIVREDNE SAVETODAVNE I STRUČNE SLUŽBE SRBIJE

Facebook Instagram Google+ Twitter

 

ODRŽANE OBUKE ZA POLJOPRIVREDNE  SAVETODAVNE I STRUČNE SLUŽBE SRBIJE

U sklopu projekta “Jačanje otpornosti sektora poljoprivrede na elementarne nepogode” koji finansira EU, a organizuje FAO, AgroNET je realizovao dve obuke za savetodavce zaposlene u poljoprivrednim savetodavnim i stručnim službama Srbije, pod nazivom AGROEKOLOŠKE MERE U ADAPTACIJI NA KLIMATSKE PROMENE, KAO DEO PODRŠKE SPROVOĐENJU MERE 4 “AGRO-EKOLOŠKO KLIMATSKA MERA I ORGANSKA PROIZVODNJA” IPARD III PROGRAMA.

Obuke se održane u Beogradu – 02. decembra, na Poljoprivrednom fakultetu i u Nišu – 07. decembra, u Centru za stručno obrazovanje.

Obukama je prisustvovalo 230 savetodavaca.

Opšti cilj obuke je bio unapređenje znanja iz oblasti agroekologije u smislu različitih praksi u sistemima useva i njihovim efektima na ekosisteme u poljoprivrednoj proizvodnji i sticanje novih znanja o uslovima i načinu sprovođenja Mere 4 – “Agro-ekološko klimatska mera i organska proizvodnja” IPARD III Programa.

Predavači su bili: Marina Vujović iz Ministarstva poljoprivredu, šumarstva i vodoprivrede, profesori Poljoprivrednog fakulteta Univerzitata u Beogradu: Vlade Zarić, Đorđe Moravčević, Dragan Radivojević i Dragan Stanojević, kao i viši naučni saradnik Instituta za zemljište iz Beograda – Vladan Ugrenović.

Predavači i organizacija obuka su od učesnika odlično ocenjeni, a prosečna ocena je iznosila 4,82.

 

PLAN I PROGRAM obuke

Fotografije sa obuka